Raclette kaas

De Raclette kaas is afkomstig uit Zwitserland en Frankrijk en kan terugkijken op een oude traditie. De traditionele Raclette van Wallis wordt nog steeds in het open haardvuur gemaakt.

Halve kazen worden met het snijvlak boven het vuur gehouden. Vervolgens wordt de smeltende en ietwat borrelde laag van het snijvlak van de kaas gekrabt met behulp van een speciaal mes of met de botte kant van een broodmes. De kaas wordt op een voorverwarmd bord gelegd en gekruid met peper uit de molen. De afgekrabde kaas is steeds voldoende voor één portie en wordt met aardappelen in de schil, augurkjes, vleeswaren en zilveruitjes opgediend.
Als u Raclette van halve kazen smelt, moet u rekenen op 400 tot 500 gr per persoon.

Benodigdheden

Raclette kaas
gekookte aardappel in de schil
2 soorten rauwe ham in dunne plakjes
salami in dunne plakjes
rookvlees in dunne plakjes
augurkjes
zilveruitjes
peper

raclette2