Pinda's zijn gezond!

Kaas en Ko heeft steeds heerlijke verse pinda's op voorraad.

Pinda's zijn gezond! Veel gezonder dan chips of andere zouten snacks. Met een borrel of biertje is het samen pellen van pinda's ook nog eens een gezellige bezigheid.

Peulvrucht

De pinda valt onder de categorie peulvruchten, en dus niet onder de categorie van noten. Pinda's zijn dus gerelateerd aan erwten, bonen en linzen. De gezondheidsvoordelen van pinda's zijn daarom gelijk aan die van de zojuist genoemde peulvruchten; Ze zijn een goede bron van vitamine E, B3 (Niacine), B9 (foliumzuur), eiwit en antioxidanten zoals mangaan. Daarnaast zijn pinda's een bron van tryptofaan, een essentieel aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Hoewel pinda's een hoog vetgehalte hebben beschikken ze over gezonde vetten welke van toegevoegde waarde zijn voor het hart. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van pinda's het risico op cardiovasculaire ziekten aanzienlijk verkleint.

Antioxidanten

Pinda's beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten, met name resveratrol. Dit is hetzelfde antioxidant dat voorkomt in de schil van druiven. Dit is dan ook één van de redenen dat het drinken van wijn in mate aanbevolen wordt voor de gezondheid. Het is namelijk goed voor ons cardiovasculaire systeem. Resveratrol stimuleert tevens de bloedstroom naar de hersenen, wat het risico op herseninfarcts weer vermindert.

Bron: www.sport-en-dieet.nl

Peanuts