Salade met geitenkaas en walnoten

Een heerlijke vegetarische salade die we vullen met typische herfstproducten.

Geitenkaas is niet bij iedereen favoriet of bekend, maar wij verzekeren u dat geitenkaas in dit gerecht bijzonder smaakvol is.

Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen)

U kunt dit ook opdienen als hoofdgerecht voor 2 personen.

  • 6 stengels bleekselderij, schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 deciliter verse jus d' orange
  • 150 gram geitenkaas, in kleine blokjes
  • 150 gram walnoten, gepeld en gehalveerd
  • 1/2 deciliter citroensap
  • 2 deciliter olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • zout en peper

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de bleekselderij in ca. 8 minuten beetgaar.
Giet de groenten af en laat het goed uitlekken.
Maak dan een dressing van de jus d' orange, het citroensap, de olie en de munt.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de bleekselderij en strooi er dan de geitenkaasblokjes over.
Als laatste de noten erover strooien en direct serveren.

geitenkaas2