Mosselen met Pecorino

Wie houdt er niet van mosselen?

Als Tapas

Benodigheden: (voor 8 personen)
- 500 gram mosselen
- mespunt saffraan
- 1 grote teen knoflook uitgeperst
- 1 sjalotje
- 100 gram chorizo worst
- 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden (dragon, basilicum)
- 4 eetlepels witte wijn
- versgemalen peper
- 150 gram zachte boter
- pecorino kaas (geschaafd)

Bereidingswijze

Borstel de mosselen schoon en spoel ze goed.
Hak de saffraan fijn en voeg knoflook en een fijn gesneden sjalotje toe.
Snijd de chorizo worst in kleine blokjes en doe dit in een kom.
Roer de fijn gehakte kruiden en knoflook erdoor en voeg de boter toe, als laatste de wijn erdoor roeren.

Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en doe er een schep mosselen op, daarna de boter, kruiden mengsel en de geschaafde pecorino kaas.
Vouw de pakketjes dicht en rooster de pakketjes voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de schelpen open gaan staan.
Maak een pakketje per persoon en maak deze aan tafel open.

Smakelijk eten!

mosselen2