Kalfsvlees met Valdeon

Heerlijk gestoofd kalfsvlees met Valdeon.

Soort: Blauwader kaas
Land : Spanje

Benodigheden
  • 300 gram Valdeon
  • 800 gram kalfslappen in blokjes
  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 theelepel tijm
  • 3 dl Sherry
  • 3 dl kalfsfond
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze

Peper en zout het vlees, braad het in de hete olijfolie goudbruin aan en schep het vlees in een ovenschaal.(braadvocht in de pan laten!)
Maak de champignons schoon en hak ze fijn, snij de ui en prei fijn en bak samen met de champignons, in het braadvocht, goudbruin.
Voeg dan de tijm toe, blus af met Sherry en giet dit mengsel bij de kalfslappen.
Voeg de kalfsfond toe, aan de kook brengen en laat het geheel circa 30 minuten stoven in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Voeg water toe als het vocht te snel verdampt.
Brokkel voor het serveren de Valdeon over de schotel en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Valdeon