Kalfsroomsoep met Brie

Room met brie in een goed bouillon is de basis voor een bijzondere en heerlijke soep.

Deze heerlijke roomsoep is ook bekend als Crème de Veau au Fromage de Brie.

Ingrediënten:

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 100 gram brie
  • 0,6 dl room
  • 100 gram kalfsgehakt
  • peterselie
  • zout, peper
  • gemalen foelie
  • bouillonblok

Bereiding:

Breng het kalfsgehakt op smaak met zout peper en foelie, en maak er zeer kleine gehaktballetjes van.
Pocheer deze in bouillon, gemaakt van een blokje.
Verwarm de kalfsbouillon even en passeer hem door een neteldoekse lap.
Breng de gezeefde bouillon tegen de kook aan.
Doe de in stukken gesneden brie met een glas bouillon in de mixer en mix de zaak fijn.
Voeg het mengsel bij de bouillon.
Schenk de room dan bij de bouillon. Breng de bouillon nog even aan de kook.
Verdeel de balletjes over de soepkoppen, voeg bouillon toe, strooi er wat gehakte peterselie over en serveer met warm stokbrood.

Brie