Stompetoren kaas

Stompetoren kaas wordt gemaakt door CONO kaasmakers in Noord-Holland. Deze kaas wordt in Nederland als beste aangeschreven qua smaak en consistentie.

Nadat de kaas de fabriek heeft verlaten is de kaas 15 dagen oud en begint het echte rijpingsproces. Het rijpen, ook wel affineren genoemd, is bepalend voor de verdere ontwikkeling van de smaak. Vooral een hogere temperatuur (15 graden celcius) en een hoge luchtvochtigheid leveren een kaas op met een volle smaak, meer smeuigheid en een dun korstje.

Alleen kaas van CONO kaasmakers welke op deze wijze door Kaashandel Remijn te Kerkdriel gerijpt is, wordt verkocht onder de naam Stompetoren.

Stompetoren kaas kenmerkt zich door een laag zoutgehalte en is te koop in de leeftijden jong t/m overjarig. Tevens is er Stompetoren light.

Ingrediënten

Melk, eiwit, zout, zuursel, conserveermiddel E251 en de natuurlijke kleurstof E160B.

Kaas en Ko 39